Almás-meggyes piroskáposzta
Hozzávalók: 80 dkg szálasra vágott vöröskáposzta 10 dkg kimagozott meggy (lehet fagyasztott is) 1 kis fej hagyma 1 hámozott, kimagozott jonatánalma só bors babérlevél 1-2 szegfűszeg fahéj 1 teáskanálnyi delikát fűszerkeverék 1 dl vörösbor zsiradék
A káposztát és a csíkokra vágott hagymát és a felszeletelt almát egy kis zsiradékon megdinszteljük, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a fűszereket, és lassú tűzön puhára pároljuk. A főzés befejezése előtt egy pár perccel hozzákeverjük a meggyet. (Ha túl sok leve lenne, egy kis hideg vízben feloldott keményítővel besűríthetjük, vagy elfőzzük a levét.) Jól illik a vadakhoz, savanyúsülthöz, burgundi marhasülthöz, sötét ragukhoz.
|