Francia rakottas
Hozzávalók 4 személyre:
12 gerezd fokhagyma
1 közepes cukkíni
10 dkg csiperkegomba
2 evőkanál + 1 mokkáskanál ételízesítő
1 evőkanál olaj
25 dkg lebbencstészta
1 dl tejföl
1 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál vágott dióbél
Vaj a tálhoz
|
Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A fokhagymát megtisztítjuk, és összevagdaljuk. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és azt is felszeleteljük. Elkészítés: A tésztavizet 2 evőkanál ételízesítővel és az olajjal elkeverjük. A cukkínit és gombát 3 percig főzzük benne, lyukas szedőkanállal vagy szűrővel kimerjük. A visszamaradt vízben a tésztát puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A fokhagymát a tejföllel, a tejszínnel, 1 dl vízzel és 1 mokkáskanál ételízesítővel összekeverjük, és 5 percig forraljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. Összekeverjük a tésztát a gombával, a cukkínivel és a fokhagymás krémmel. Beleöntjük a tűzálló tálba, megszórjuk a sajttal, és a sütőben kb. 30 percig aranyszínűre sütjük. Megszórjuk a dióval, és tálaljuk.
Megjegyzés: 1 adag: 2339 kJ/558 kcal
|
|